Vil ha nasjonal beredskap

Leder for Senterpartiet Trygve Slagsvold Vedum ber Stortinget være med på å sikre norske varer i beredskapslagrene. Det er godt nytt for InnoVern.

Vil ha nasjonal beredskap
Publisert: Dec 16, 2021

Da koronapandemien brøt ut i mars i fjor, var smittevernutstyr som munnbind kritisk mangelvare. Ordfører i Sykkylven, Odd Jostein Drotninghaug (Sp), sier til NRK at lærepengen Norge fikk da koronaenkom i fjor, må tas på alvor.

Norsk produksjon
– Nå må vi sikre at bedriftene som kastet seg rundt og fikk i gangproduksjon av godkjent smittevernutstyr, også er sikret drift etter pandemien, sier ordføreren. Han vil at Norge presser anbudsreglene i EØS, slik at det er mulig å gi norskproduserte varer prioritet.

Spesialfabrikk
Innovern i Sykkylven er landets første spesialfabrikk som produserer kirurgiske munnbind, og landet en stor kontrakt om å levere 20 millioner munnbind til norske sjukehus. Gründer og styrerepresentant i Innovern, Lars Einar Riksheim, er også spent på hva som skjer med produksjonen når koronapandemien er på retur.

Må ha beredskap
– Jeg mener Norge må sørge for å ha egne varer i beredskap. Slik kan norskspisskompetanse utnyttes og gjøre landet langt på vei uavhengig av importertutstyr når grenser blir stengte. Det handler om rikets sikkerhet, sier Riksheim.

Han påpeker også at smittevernutstyr faktisk går ut på dato. For munnbind er tiden to år, og for andre produkter fem år.

Andre aktuelle saker fra InnoVern

Hvordan gi tannleger en bedre arbeidshverdag?
Hvordan gi tannleger en bedre arbeidshverdag?
Tannleger er en av yrkesgruppene som bruker munnbind gjennom hele arbeidsdagen. Innovern ønsker å bidra til komfort og sikkerhet ved å tilby kvalitetsmunnbind med unik pusteevne. For mange kan dette gi en helt ny arbeidshverdag!
Et munnbind er ikke bare et munnbind
Et munnbind er ikke bare et munnbind
Profesjonelle brukere av munnbind, gjerne innen helsesektoren, har vært bevisste på kvalitet i lang tid. Både pusteevne og komfort er avgjørende for å kunne utføre krevende arbeid over tid. Under pandemien har en rekke nye yrkesgrupper blitt pålagt bruk av munnbind i sitt arbeid.
Toppresultat på hudvennlighet!
Toppresultat på hudvennlighet!
Det tyske testinstituttet Dermatest har nå testet våre munnbind for hudvennlighet. Vi i Innovern gleder oss over å kunne presentere resultatet av denne omfattende dermatologiske testen! I en gruppe bestående av 30 testpersoner ble det nemlig ikke påvist en eneste reaksjon!
Leverer munnbind til Olympiatoppen
Leverer munnbind til Olympiatoppen
Brukererfaringer fra Norske OL-utøvere er gull verdt for InnoVern og deres nyutviklede munnbind. Nå blir Sykkylvsbedriften offisiell leverandør til Olympiatoppen.
Nå kan helse-Norge puste lettere
Nå kan helse-Norge puste lettere
InnoVern jobber knallhardt for å produsere munnbind som er blant de beste i verden.
Erna åpnet InnoVern
Erna åpnet InnoVern
InnoVern fortjener en varm takk og stor applaus, sa statsminister Erna Solberg under åpningen av InnoVern i Sykkylven.
Skaper nye arbeidsplasser
Skaper nye arbeidsplasser
Med storkontrakt på 20 millioner munnbind til norske sykehus skaper InnoVern nye arbeidsplasser i Sykkylven.