Nå kan helse-Norge puste lettere

InnoVern jobber knallhardt for å produsere munnbind som er blant de beste i verden.

Nå kan helse-Norge puste lettere
Publisert: Dec 16, 2021

– Nå har vi lykkes med å utvikle et munnbind som kombinerer de gode pusteegenskapene til munnbind Type II med sikkerheten til Type IIR. Det er unikt i Norge, og så vidt vi vet ganske enestående også internasjonalt, sier produksjonssjef Mathias Grebstad.

Det nye munnbindet fra den innovative teknologiprodusenten i Sykkylven gir maks sikkerhet (sprutbestandig), bedre komfort og sørger for at det blir lettere å puste for helsearbeidere under krevende arbeidsdager.

– En person som får for lite oksygen, mister konsentrasjonsevnen når det gjelder som mest i konsentrasjonsrevende yrker. Et munnbind med gode pusteegenskaper gir vesentlig bedre ytelse og flyt i arbeidsdagen. Særlig de som må være i mye aktivitet som sykepleiere, eller kirurger under tidkrevende operasjoner, har hatt utfordringer med pusteevnen til munnbindet Type IIR, forklarer daglig leder Grete Loe.

Dette er noe profesjonelle brukere har kjent på i årevis, og derfor har Innovern tro på at markedet nå er veldig modent for det nye, unike munnbindet. Innovern har også tro på at det finnes et marked blant andre yrkesgrupper. Under pandemien har mange kjent på at det kan være tungt å puste i et munnbind.

Bak utviklingen av det nye munnbindet ligger mye forskning og intens jobbing for å finne et materiale med gode pusteegenskaper som også er sprutbestandig. Det nye munnbindet er testet og godkjent som både Type II og Type IIR, og vil bli markedsført som merkevaren Duo; komfort og sikkerhet i ett og samme munnbind.

Andre aktuelle saker fra InnoVern

Hvordan gi tannleger en bedre arbeidshverdag?
Hvordan gi tannleger en bedre arbeidshverdag?
Tannleger er en av yrkesgruppene som bruker munnbind gjennom hele arbeidsdagen. Innovern ønsker å bidra til komfort og sikkerhet ved å tilby kvalitetsmunnbind med unik pusteevne. For mange kan dette gi en helt ny arbeidshverdag!
Et munnbind er ikke bare et munnbind
Et munnbind er ikke bare et munnbind
Profesjonelle brukere av munnbind, gjerne innen helsesektoren, har vært bevisste på kvalitet i lang tid. Både pusteevne og komfort er avgjørende for å kunne utføre krevende arbeid over tid. Under pandemien har en rekke nye yrkesgrupper blitt pålagt bruk av munnbind i sitt arbeid.
Toppresultat på hudvennlighet!
Toppresultat på hudvennlighet!
Det tyske testinstituttet Dermatest har nå testet våre munnbind for hudvennlighet. Vi i Innovern gleder oss over å kunne presentere resultatet av denne omfattende dermatologiske testen! I en gruppe bestående av 30 testpersoner ble det nemlig ikke påvist en eneste reaksjon!
Leverer munnbind til Olympiatoppen
Leverer munnbind til Olympiatoppen
Brukererfaringer fra Norske OL-utøvere er gull verdt for InnoVern og deres nyutviklede munnbind. Nå blir Sykkylvsbedriften offisiell leverandør til Olympiatoppen.
Erna åpnet InnoVern
Erna åpnet InnoVern
InnoVern fortjener en varm takk og stor applaus, sa statsminister Erna Solberg under åpningen av InnoVern i Sykkylven.
Skaper nye arbeidsplasser
Skaper nye arbeidsplasser
Med storkontrakt på 20 millioner munnbind til norske sykehus skaper InnoVern nye arbeidsplasser i Sykkylven.
Vil ha nasjonal beredskap
Vil ha nasjonal beredskap
Leder for Senterpartiet Trygve Slagsvold Vedum ber Stortinget være med på å sikre norske varer i beredskapslagrene. Det er godt nytt for InnoVern.