Et munnbind er ikke bare et munnbind

Profesjonelle brukere av munnbind, gjerne innen helsesektoren, har vært bevisste på kvalitet i lang tid. Både pusteevne og komfort er avgjørende for å kunne utføre krevende arbeid over tid. Under pandemien har en rekke nye yrkesgrupper blitt pålagt bruk av munnbind i sitt arbeid.

Et munnbind er ikke bare et munnbind
Publisert: Mar 07, 2022

Tekst: Hilde Hurlen

Utfordringer som kan påvirke arbeidet

Flere typer munnbind kan by på utfordringer som påvirker arbeidshverdagen. Briller som dugger, ubehagelige ørestrikk og vond neserygg er kjent for mange. Enkelte munnbind kan også ha en ugunstig passform som reduserer synsfeltet. Dersom pusteevnen ikke er god nok, kan en oppleve å få tørr munn fordi en må puste med åpen munn.

For mange kan det være utfordrende å bruke munnbind i timevis grunnet eksem, utslett, kviser eller annen hudirritasjon. – Nettopp derfor var det svært viktig for Innovern å få dermatologisk testet vårt produkt, sier daglig leder Grethe Loe, ¬– slik at vi med sikkerhet kan anbefale Innovern munnbind for alle, også de med sensitiv hud.

I en hektisk arbeidshverdag er det avgjørende at munnbindet gir den sikkerheten som er nødvendig, samtidig som det ikke skaper irritasjon og utfordringer. Derfor har Innovern utviklet munnbind etter de strenge kravene som stilles for kvalitet og beskyttelse, samtidig som det skal gi brukeren optimal komfort. Det kan være både plagsomt og risikabelt dersom munnbindet ikke fungerer optimalt.

Innovern sikrer både pusteevne og komfort

– Innovern munnbind er et avansert produkt som vi har jobbet hardt med å utvikle. Vi er opptatt av at brukeren skal få nok oksygen til å kunne fokusere 100% på sitt arbeid, forteller Loe. ¬– Våre munnbind har høy filtreringsevne samtidig som det gir optimal luftgjennomstrømning.

– Våre munnbind består av tre lag, forteller Loe videre.  – Innerst mot ansiktet har vi et behagelig lag for å sikre komfort. Mellomlaget er selve filteret som sørger for sikkerhet og god pusteevne, og det ytterste laget beskytter filteret mot forurensing fra omgivelsene.

Innoverns munnbind tilfredsstiller kravene til både Type II og Type IIR munnbind.

Tilbakemeldinger fra brukere

«Har prøvd deres produkt via jobben min i Heimetenestene - Sykkylven, og de var helt supre for meg som bruker briller.»

«Jeg fikk prøve munnbindet deres hos en behandler og må si det er det beste jeg har prøvd! Så flott at det finnes norske produsenter. Jeg sliter med at jeg lett reagerer på kanter eller stoffet i munnbindene og dette er særlig plagsomt på behandling/trening hos fysioterapeut når jeg blir varm og svett. I tillegg følte jeg endelig at jeg fikk strammet skikkelig over nesa så munnbindet ikke sklir opp i øynene!»

«Jeg løp på mølla med Innovern munnbind i dag og jeg syns personlig at de er mer behagelige enn de vi hadde fra før!»

«Vi er veldig fornøyde med deres munnbind, de er betraktelig lettere å puste i og veldig komfortable inn mot huden.»

Andre aktuelle saker fra InnoVern

Toppresultat på hudvennlighet!
Toppresultat på hudvennlighet!
Det tyske testinstituttet Dermatest har nå testet våre munnbind for hudvennlighet. Vi i Innovern gleder oss over å kunne presentere resultatet av denne omfattende dermatologiske testen! I en gruppe bestående av 30 testpersoner ble det nemlig ikke påvist en eneste reaksjon!
Leverer munnbind til Olympiatoppen
Leverer munnbind til Olympiatoppen
Brukererfaringer fra Norske OL-utøvere er gull verdt for InnoVern og deres nyutviklede munnbind. Nå blir Sykkylvsbedriften offisiell leverandør til Olympiatoppen.
Nå kan helse-Norge puste lettere
Nå kan helse-Norge puste lettere
InnoVern jobber knallhardt for å produsere munnbind som er blant de beste i verden.
Erna åpnet InnoVern
Erna åpnet InnoVern
InnoVern fortjener en varm takk og stor applaus, sa statsminister Erna Solberg under åpningen av InnoVern i Sykkylven.
Skaper nye arbeidsplasser
Skaper nye arbeidsplasser
Med storkontrakt på 20 millioner munnbind til norske sykehus skaper InnoVern nye arbeidsplasser i Sykkylven.
Vil ha nasjonal beredskap
Vil ha nasjonal beredskap
Leder for Senterpartiet Trygve Slagsvold Vedum ber Stortinget være med på å sikre norske varer i beredskapslagrene. Det er godt nytt for InnoVern.